Op 11 en 12 december 2015 organiseren de Hypermarkten Carrefour een groot solidariteitsweekend, waarbij de handen in elkaar geslagen worden om niet-bederfelijke levensmiddelen in te zamelen ten voordele van de Voedselbanken. De Hypermarkten Carrefour van Lier en Westerlo werken hiervoor samen met De Roos.

Carrefour schenkt al meer dan twintig jaar zijn onverkochte producten weg als steun aan de Voedselbanken en organiseerde de voorbije jaren bovendien virtuele inzamelingen (via maaltijdbonnen).

Dit jaar kiest Carrefour ervoor om meer zichtbaarheid te geven aan de actie, via een fysieke voedselinzameling. Hiervoor werkt elke Hypermarkt opnieuw samen met de vereniging waarmee ze in 2014 de Solidariteitsklik deden. Ter herinnering, de Solidariteitsklik leverde in totaal ongeveer 200.000 euro op ten voordele van de verenigingen (steeds aangesloten bij de Voedselbanken). Hiermee kochten ze materiaal & uitrustingen aan om de voedselgiften of maaltijdbedeling aan hun leden te vergemakkelijken. De Roos ontving toen een dotatie van 4.000 euro.

De Roos

Voor de inzameling van 11 en 12 december heeft elke vereniging aangegeven aan welke (niet-bederfelijke) levensmiddelen zij het meest nood hebben. Zo sluiten de schenkingen perfect aan bij de werkelijke noden van elke vereniging. In het geval van De Roos zijn dit melk, suiker en choco.

Klanten van de Hypermarkten Carrefour van Lier en Westerlo kunnen deze producten aankopen en afgeven aan de vrijwilliger die verantwoordelijk is voor de inzameling, of deponeren in de bakken die hiervoor voorzien zijn. Er zullen inderdaad vrijwilligers aanwezig zijn in de winkel om klanten bewust te maken van dit goede doel, de vereniging XXX bekend te maken en de giften in ontvangst te nemen. Al het voedsel dat in de Hypermarkt ingezameld wordt, gaat integraal naar De Roos.

De Roos vzw is een organisatie die zich inzet voor maatschappelijk kwetsbare personen. Ze bedeelt rechtstreeks voedselhulp aan minderbedeelden uit de regio rond Nijlen, Kessel en Bevel en werkt hiervoor nauw samen met het OCMW van Nijlen.

Langdurig plannen

Carrefour Belgium steunt de Voedselbanken en hun erkende verenigingen al een hele tijd. Met die verenigingen heeft Carrefour een contract afgesloten en werkt de onderneming duurzaam samen. In acht jaar tijd is maar liefst vijfduizend ton voedsel geschonken via inzamelingen in de winkels, boven op de onverkochte artikelen die de winkel dagelijks schenkt. Daarnaast doet Carrefour een beroep op zijn logistieke partners. Die schenken al vijftien jaar lang hun beschadigde maar perfect bruikbare producten aan de Voedselbanken.

Over Hypermarkten Carrefour

De 45 Hypermarkten Carrefour bieden u de beste producten tegen een lage prijs en heel wat winkelplezier onder één en hetzelfde dak: van 30 verschillende tv-toestellen, over meer dan 300 bier- of 80 whiskysoorten, tot en met de versmarkt waar de klanten bediend worden door échte professionals. De Hypermarkten Carrefour beschikken namelijk ook over een assortiment van zowat 700 heerlijke kazen, verse vis uit de vismijn van Zeebrugge en tal van broodsoorten die in de winkel bereid worden door ervaren bakkers. Daarnaast kunnen de klanten er terecht voor ongeveer 130.000 andere producten voor hypervoordelige prijzen en tal van onklopbare aanbiedingen.

De Hypermarkten Carrefour maken deel uit van Carrefour België, dat met zowat 11.500 werknemers een van de grootste supermarktketens van België is.